Brug Simplesite til dit CV

Det er ikke nogen hemmelighed at på rigtig mange arbejdspladser idag, foregår størstedelen af arbejdsdagen bag computeren. Mange arbejdsgivere ser på de samme ting dagligt, og det er ikke altid lige sjovt at læse CV efter CV igennem.

Det kan derfor være et friskt syn for din potentielle arbejdsgiver, at se et CV der ikke bare er tekst og et billede. Med en CV-hjemmeside kan du automatisk gøre dig selv mere spændende. Men bare rolig, du behøver ikke være ekspert for at lave et flot CV!

Med Simplesite kan du hurtigt lave et stilet og professionelt CV, der ikke kræver at du ved noget særligt om at lave hjemmesider. Hvis du er i tvivl om hvordan man opretter en hjemmeside, så klik her.

Du kan også gå direkte til Simplesite og begynde på dit CV med det samme HER! 

Hvornår er det en god idé at lave et visuelt CV?

IT er i konstant udvikling, og derfor kan det være en god idé at vise dine IT evner uanset hvilket job du søger. Men især hvis du søger et job inde for enten grafik, IT, design eller noget andet kreativt.

Hvis du er i tvivl om den arbejdsplads du søger hos vil bryde sig om et visuelt CV, kan du altid bruge det som supplering. Skriv en ansøgning, men tilføj et link til din personlige hjemmeside, så de kan tjekke det ud hvis de vil.

Du viser at du er kreativ og har brugt tid på at lave et godt CV. Det kan vise at du er velstruktureret, som er vigtigt i ethvert job. Desuden kan du også blive fundet af virksomheder du ikke selv sender din ansøgning til, da din hjemmeside kan findes af alle.

Hvis en virksomhed selv søger efter medarbejdere og dit CV dukker op, kan det være at de kontakter dig.

Hvad skal jeg have med?

En CV-hjemmeside bør indeholde det samme som et helt normalt CV, arbejdsgiveren vil stadig gerne vide disse ting om dig.

Her er en tjekliste:

Kilde: Stepstone
  • Billede af dig selv
  • Liste over erfaring og uddannelse
  • “Om mig”
  • Hvorfor du er interesseret det job du søger, og hvorfor du er interessant for arbejdspladsen
  • Kvalifikationer og sprogkundskaber (Hvis det er relevant)

Kom igang

Når du starter på dit CV, er det vigtigt at vælge de billeder og farver der passer til dig, men hav i baghovedet at det er en mulig fremtidig chef skal se det. Det virker mere professionelt at vælge farver der er mere nede på jorden, end at vælge det lyserøde tema. Det samme gælder når du vælger baggrundsbillede.

Billedet viser et eksempel på hvordan man kan bruge Simplesite til at lave et visuelt CV

Det er vigtigt at de relevante informationer er let tilgængelige, så arbejdsgiveren ikke skal lede efter de informationer de skal bruge. Gør det klart og tydeligt hvor man kan finde hvilke informationer ved at bruge overskrifter og sider på din hjemmeside. Hav det vigtigste på forsiden, så det første arbejdsgiveren ser er en beskrivelse og et billede af dig.

Erfaring

Her er et eksempel på hvordan man kan strukturere sin erfaring i sit visuelle CV.

Hav en organiseret liste over din erfaring og din uddannelse, som arbejdsgiveren let kan scanne hen over. Husk at alt kan være vigtigt her, frivilligt arbejde viser at du nyder at arbejde selvom du ikke får penge for det. Dette er en god idé, også selvom det ikke nødvendigvis har forbindelse til det arbejde du søger.

Her kan du også skrive relevante kompetencer, eksempelvis engelsk-niveau, fag i din uddannelse der har sammenhæng med jobbet, og andre relevante informationer.

Praktisk info

Dette er et eksempel på hvordan man kan få nogle praktiske oplysninger med ind i sit CV.

Det kan også være en god idé, at tilføje en side med praktiske informationer. Her kan du skrive informationer som bopæl, der kan være vigtigt i forhold til hvor arbejdspladsen er placeret. Du kan også skrive hvornår du kan arbejde og om du har kørekort.

Du kan også nævne din holdning til helligdage hvis du ikke har noget imod at arbejde der. Hvis du som hovedregel ikke kan arbejde helligdage, så undgå at nævn det i din ansøgning. Dog er det stadig vigtigt at nævne hvilke dage du kan arbejde, og om der er en dag om ugen hvor du ikke kan. Dette gælder selvfølgelig kun hvis det er deltidsjob du søger.

Eksempel på hvordan man kan benytte en kontaktformular i sit visuelle CV, så ens mulige fremtidige arbejdsgiver kan kontakte en med et jobtilbud.

Endelig er det vigtigt at informere om hvordan virksomheden kan få fat på dig, hvis de er interesserede i at ansætte dig eller høre mere. Her kan du angive dit telefonnummer og email-adresse, som virksomheden kan kontakte. Det er vigtigt at også disse informationer er let tilgængelige. Det vil være en unødvendig byrde for arbejdsgiveren at skulle lede efter det.

Som du kan se behøver du ikke at være ekspert i IT for at lave et godt, visuelt CV. Det vil være et friskt syn iblandt de mange skriftlige CV’er som virksomheder får. Husk, hvis du er bekymret for om virksomheden vil bryde sig om det, kan du altid lave et traditionelt CV, men sende et link til din hjemmeside.

Klik her for at komme igang med dit visuelle CV med det samme!

For at læse andre tests af gratis hjemmeside systemer, klik her. 

Vi ønsker dig alt held og lykke med dit CV og dit fremtidige job!

Med venlig hilsen,

Teamet fra Lav Din Egen Hjemmeside