Test af nem hjemmeside: Nemmehjemmesider

Denne gang har vi testet en gratis og nem hjemmeside, Nemmehjemmesider.dk. Det er mig, Charlotte Larsen, der tester hjemmesiden på vegne af Lav-din-egen-hjemmeside-gratis.dk

Dette er en super nem hjemmeside, og det tager kun få minutter at få din helt egen hjemmeside op at køre!

Tryk her for at komme igang med det samme!

Dette billede viser Nemmehjemmesiders forside. Nemmehjemmesider er en nem hjemmeside, som vi tester i denne artikel.

Trin 1: kom igang med din gratis og nemme hjemmeside

Dette skræmbillede viser Nemmehjemmesiders visningsfunktion, der tillader en at se et preview af ens hjemmeside før man ændre det.

For at komme igang skal du trykke på den orange knap ‘prøv nu’ oppe i højre hjørne af hjemmesiden. Dette fører dig videre til en side hvor Nemmehjemmesider byder dig velkommen, og du sætter din nye hjemmeside op. Det første du skal gøre, er at vælge et baggrundsbillede. Du kan vælge imellem de mange gratis baggrunde Nemmehjemmesider tilbyder. Dernæst skal du vælge hvilket farvetema du ønsker din hjemmeside skal have (dette kan du altid ændre senere, hvor du kan tilpasse farven til lige præcis den du ønsker). Til sidst skal du navngive din side og give den en overskrift. Du kan altid ændre alle tre ting, altså både baggrund, farvetema og overskrifter. Det er en nem hjemmeside at få et pænt layout på, hurtigt.

Som vist på billedet ovenfor kan du se, at Nemmehjemmesider viser dig hvordan din hjemmeside kommer til at se ud, når du vælger baggrund og farve, så du ikke er nødt til at forestille om farvetemaet mon passer til baggrunden. Dette fandt jeg super hjælpsomt.

Dette viser et skærmprint af en nem hjemmeside, Nemmehjemmesider's, forside når man laver en hjemmesideNår du har færdiggjort de tre trin bliver du ført direkte videre til din nye hjemmeside, hvor en videoguide begynder. I videoen gennemgås de generelle indstillinger på Nemmehjemmesider, der hjælper godt på vej til at få din nye hjemmeside på benene. Det er rigtig god stil at lave sådan en video, for så er man nemlig ikke i tvivl om hvordan man gør. Det kan ofte tage lidt tid at sætte sig ind i et nyt hjemmesidesystem på egen hånd, så det er godt at Nemmehjemmesider hjælper dig på vej lige fra starten.

Trin 2: Personliggør din hjemmeside

Det første jeg anbefaler at gøre er at oprette en ‘om mig’ beskrivelse højt oppe på siden, så dem der besøger din hjemmeside kan læse om hvem du er og hvad du laver på din hjemmeside. Billedet viser hvordan man opretter nyt indhold på sin side.

For at lave et nyt oplæg skal du trykke på den lange, grå knap. Dernæst skal du vælge hvilken type indhold du vil have ind. Jeg valgte ‘tekst og billede’ muligheden. Herefter skal du blot skrive det, du vil have dit første indlæg skal omhandle. Jeg skrev min ‘om mig’ side og trykkede derefter gem. Så vil den poppe frem når du lukker siden du netop skrev i. Når du har lavet dit første indlæg kan du udforske alle de mange funktioner den gratis hjemmeside tilbyder.

Her kan man se noget forskelligt indhold inde på en Nemmehjemmesider hjemmeside.

Jeg  valgte at tilføje et billede og en gæstebog ved siden af min ‘om mig’ side. Dette gøres på præcis samme måde som før, tryk på ’tilføj indhold’ og vælg det indhold du ønsker. Det er en god funktion at man kan sætte helt op til 4 oplæg ved siden af hinanden. Det er en super nem hjemmeside at lave layout med, du vælger det nemlig imens du i forvejen redigere oplægget.

 

Trin 3: Første side!

For at tilføje en ny side til menuen trykker du på ‘+ny side’ oppe i menuen ved siden af de eksisterende sider.

Dette billede viser en 'ny side' knap på Nemmehjemmesider.dk dette er i forbindelse med gennemgang af oprettelse af nyt indhold

Giv din nye side en titel og en overskrift, og så er du færdig! Når du gemmer vil din nye side poppe frem på menuen ved siden af de andre. Du kan også vælge at din side skal være skjult, altså så kun du kan se den. Dette gør du bare når du opretter den, du kan sætte flueben ved ‘skjul siden så den ikke vises i menuen’.

Dette screenprint viser Nemmehjemmesider.dk s menulinje, i forbindelse med forklaringen på hvordan man opretter nyt indhold.

For at slette en side skal du trykke på ‘menu’ oppe i den grå bar helt øverst på siden. Der kan du administrere alle dine sider i menuen, skifte rækkefølge på dem, slette dem osv.

Dette screenprint bruges til at forklare hvordan man redigere layoutet på sin hjemmeside

Sidst men ikke mindst kan du altid ændre de ting du valgte helt i starten af oprettelsen af din gratis hjemmeside. På knappen med værktøjet på kan du altid ændre både din hjemmesides overskrift, farver, skrifttype osv.

Trin 4: Webshop

Et billede af 'webshop' knappen på Nemmehjemmesider.dk. Det er en meget nem hjemmeside at lave en webshop på For at oprette en webshop trykker du på knappen vist til højre oppe i den grå menu. Herefter kommer du ind i en menu der har en masse indstillinger. Du skal tilføje din webshop i menuen, ligesom vi tilføjede de andre sider til menuen. Hvis du scroller ned kan du se at du har to muligheder for webshop: Webshop og webshop med fokus. Når du har valgt bliver du ført videre til en side der lader dig tilføje produkter til din webshop.

Allerede i gratisudgaven af Nemmehjemmesider kan du en del med webshoppen:

  • Automatisk e-mail til kunden der køber
  • Vælge mellem to designmuligheder: produkter vist i kolonner eller linje
  • Vælge mellem tre forskellige betalingsmuligheder

Dette er gode funktioner som er med til at gøre din webshop god og troværdig. I et oplæg der kommer snarest vil vi teste Nemmehjemmesiders webshop yderligere og gå i dybden med hver enkel funktion.

 

Trin 5: Unikke indstilligner og muligheder

På Nemmehjemmesider har du mulighed for at sende nyhedsbreve ud, ligge baggrundsmusik på din hjemmeside og se statistik over din hjemmeside. For at få adgang til disse ydelser skal du opgradere til Pro udgaven, der også giver dig en andre masse gode fordele! Det koster kun 89 kroner om måneden at blive pro-medlem.

Du får:

  • Eget domaine
  • Ubegrænsede sider, plads til billeder, dokumenter, musik og videoer
  • Mulighed for en responsive hjemmeside (din hjemmeside vil tilpasse sig det device den bliver vist fra, eks. en iPad eller iPhone)
  • Mulighed for oversigt over Google Analytics statistikker over din hjemmeside
  • Hurtig support

Hvis du opretter en hjemmeside for at lave en webshop bør du opgradere til webshop udgaven, da dette giver dig en del ekstra fordele omhandlende webshoppen, som vi også vil tage fat i, omhandlende udelukkende Nemmehjemmesiders webshop. Grunden til at webshoppen bliver tildelt et helt oplæg for sig, er simpelthen fordi at det er en super god webshop med mange forskellige funktioner.

 

Overordnet set er Nemmehjemmesider en super nem hjemmeside, med mange funktioner som du ikke behøver at betale for. Hvis du skal starte din første webshop er Nemmehjemmesider et godt sted at starte, da deres webshop er super brugervenlig.

Er du interesseret i at begynde at oprette en gratis og nem hjemmeside hos Nemmehjemmesider nu? Klik her!

Klik her for at læse om de andre gratis hjemmeside systemer vi har bedømt. .

Vi ønsker dig alt held og lykke med din nye hjemmeside!

Med venlig hilsen,

Teamet fra Lav-din-egen-hjemmeside-gratis.dk