Test af: Simplesite’s webshop

Hej, idag tester vi Simplesites webshop!

Sidste gang testede vi Simplesite som helhed og vi kom frem til at det er en super nem og hurtig hjemmeside! Denne gang går vi i dybden med deres webshop, og dens funktioner – både som gratis hjemmeside og som PRO.

Hvis du er interesseret i at læse testen af hele Simplesite først, klik her! 

Opret din webshop

Betaling

Indstillinger

Design

Oversigt

PRO eller ej?

Lad os komme igang!

Opret din webshop

Opret din webshop

Klik her for at gå til Simplesite.

Når man går ind og opretter sin webshop, står en del af det på engelsk og en del af det på dansk, så dette skal man være forberedt på.

Ud over det ser det ret simpelt ud. På den gratis version af Simplesite kan du have op til fem varer til salg af gangen.

For at oprette dit første produkt skal du trykke på ‘create product’ og derefter indtaste oplysningerne om produktet. Herefter kan du altid ændre produktets oplysninger, skjule produktet eller slette det helt igen.

Opret dine produkter

Oplysninger du har mulighed for at indtaste:

  • Produktets navn
  • Pris
  • Leveringstid
  • Størrelse – tøjstørrelser, skostørrelser eller andet som du selv indtaster
  • Antal eksemplarer
  • Billeder
  • Beskrivelse

Der er mange oplysninger du har mulighed for at indtaste, hvilket er positivt, da det vil skabe mindre spørgsmål og forvirring omkring dine produkter.

Du kan også opdele dine produkter i produktkategorier, altså eksempelvis: Tøj, sko, kunst, ect. Du kan lave så mange produktkategorier som du har lyst til.

Opret produktkategorier

Du opretter en produktkategori vil at klikke på ‘Add main product group’ navngive den, og eventuelt lave en beskrivelse til kategorien. Dette er en god funktion, da det vil give dine kunder overblik over hvilke slags produkter du sælger, og hvis de leder efter et bestemt produkt, som sko, er det godt at de nemt og hurtigt kan finde produktet, uden at bladre igennem alle produkterne. Denne funktion er både tilgængelig for den gratis og PRO versionen.

Betaling

Oppe i menuen er knappen ‘online betaling’ til højre for knappen ‘varer’. Her kan du beslutte hvordan du vil modtage betaling for dine varer. Du kan vælge imellem to muligheder.

Ingen online betaling:

Betalingsmuligheder

Hvis du vælger at benytte ingen online betaling, bliver alle dine ordre angivet over e-mail. Det vil sige at I over email kan beslutte hvordan betalingen skal foregå. Dette kunne blandt andet være over MobilePay eller kontant.

Online betaling:

Du kan vælge at dine kunder kan betale over PayPal. Du skal oprette en PayPal konto og derefter tilføje den til Simplesites webshop. Simplesite har allerede en guide til oprettelse af PayPal konto linket, så du nemt med deres hjælp kan oprette kontoen og tilføje den til din webshop.

Indstillinger

Tryk på knappen til højre for ‘betaling ‘og du vil blive ført videre til ‘indstillinger’. Der er en del felter du skal udfylde før din webshop bliver tilgængelig på din hjemmeside, da webshoppen ikke kan fungere uden disse informationer.

Indstillinger

Du skal udfylde alle de felter med en ‘*’ ud for. Dette er blandt andet webshoppens navn, din adresse, og købsbetingelser. Det er dog en god ide at udfylde de resterende felter også.

Du kan blandt andet oplyse dine kunder om leveringstider, størrelser, sende en automatisk bekræftigelses email til dine kunder og fragtpris. Hvis du udfylder dette, vil dine kunder have færre spørgsmål og det vil sandsynligvis være nemmere for dig at sælge dine produkter.

Design

Vælg design til din webshop

Endelig kan du vælge design på din webshop. Dette er den sidste knap i menuen. Som gratisbruger kan du vælge mellem 3 forskellige design: Liste, tre kolonner eller fire kolonner.

Du kan muligvis ændre dit design yderligere med PRO, men de tre forskellige design er også fine og giver et godt overblik over dine produkter hvis du vælger at vise dine produkter i kolonner.

Oversigt

Denne kan du ikke bruge til meget før du begynder at sælge dine produkter, men her kan du se en oversigt over hvor meget du har solgt pr. dag, uge og måned. Du kan også se antal ordrer.

PRO eller ej?

Hvis du nu er i tvivl om du skal opgraderer til PRO eller ej, giver vi dig et par fordele ved både gratis og PRO udgaven.

Det gode ved den gratis webshop er, at Simplesite ikke begrænser dig fuldstændig hvis du vælger ikke at opgradere. Du kan stadig lave produktkategorier, vælge PayPal betaling, og se dine salgstal. Dog er du begrænset i forhold til, at du maksimalt kan have fem varer til salg ad gangen.

Med PRO udgaven har du ubegrænset antal af produkter du kan tilføje til din webshop. Dette er selvfølgelig en fordel da fem produkter ikke rækker så langt, hvis du har mange produkter du gerne vil sælge. De skriver også at du vil lukke op for hundredevis af designmuligheder, hvilket højst sandsynligt også giver dig muligheden for at ændre designet på din webshop yderligere. Vi foreslår, at hvis du gerne vil benytte din webshop til et seriøst formål er det bedst at opgradere til PRO, men hvis du har under fem produkter du ønsker at sælge er den gratis udgave tilstrækkelig.

Klik her for at gå til Simplesite!

Klik her for at læse om de andre gratis hjemmeside systemer vi har bedømt.

Vi ønsker dig alt held og lykke med din nye gratis webshop!

Med venlig hilsen,

Teamet fra Lav Din Egen Hjemmeside