Test: Bedste hjemmeside til private

I sidste indlæg testede vi hvilken hjemmeside der var bedst til virksomheder, men i dette indlæg vil det blive testet hvilken en af Wix og Simplesite der er den bedste hjemmeside til private.

Der er mange faktorer der er med til at afgøre, hvilken en af de to hjemmesider der passer bedst til netop en privat hjemmeside. Det er vigtigt at man kan personliggøre sin hjemmeside, og komme i kontakt med sine læsere. Det er ligeså vigtigt at din blog kan forblive organiseret og imødekommende, i takt med at du skriver flere og flere indlæg.

Det kan være, at den hjemmeside du synes lyder bedst, ikke vinder denne test! Husk, at min mening i sidste ende ikke betyder noget, vælg den du synes lyder bedst.

Med det sagt, lad testen begynde.

Personliggør

Wix

Det første Wix spørger dig om når du er ved at oprette en hjemmeside er, hvad dit formål med hjemmesiden er. Her kan du vælge noget specifikt såsom fotografi eller musik, men du kan også vælge ‘blog’ der har mange flere muligheder end dem der bliver vist først. Under ‘blog’ er der en masse mange skabeloner til en masse forskellige typer blogs (Vises på VIDEO 1). Det er nemt med Wix at tilpasse sit layout til det man gerne vil skrive om i sin blog. Dette er især godt hvis man har lidt svært ved at få sit layout til at se helt ordenligt ud. Dog er skabelonerne allerede helt fyldt op og klar til er nærmest klar til at blive udgivet, så man skal fjerne meget fra skabelonen for at personliggøre den. Man har heller ikke mulighed for at starte med en helt blank skabelon, så man kan lave sit eget layout.

VIDEO 1

Simplesite

Simplesite har, ligesom Wix, skabeloner. De har ikke ligeså mange, men det gør ikke den store forskel. Det er nemmere at personliggøre Simplesites skabeloner, da der ikke i forvejen er tekst og overskrifter. Som VIDEO 2 viser, er skabelonen slet ikke fyldt så meget op, så det er blot god inspiration til din egen blog. Du skal ikke slette ligeså mange billeder og tekst som hos Wix, derfor er disse skabeloner på en måde smartere end Wix’, selvom Wix har så mange muligheder. I anden del af videoen kan man se de 4 forskellige layouts man kan vælge imellem på Simplesite, så du kan personliggøre din blog yderligere.

VIDEO 2

Kontakt

Billedet viser sociale medier, kontakt med sine følgere, facebook, twitter, google, youtube
Billede 1: Wix bjælke til sociale medier

Hvor let er det at komme i kontakt med dine læsere?

Wix

Med Wix kan man nemt tilkoble sine sociale medier til sin private hjemmeside. Som billede 1 viser er der mange forskellige designmuligheder, så du kan finde den mulighed der passer bedst til dit layout. Udover de sociale medier kan man tilføje et kommentar felt, så folk kan skrive kommentarer på dine oplæg. Dette er perfekt, både til hvis du vil lave en ‘familieblog’ hvor du deler billeder og oplevelser med venner og familie, men også hvis du vil lave en blog med en større målgruppe. Igen er dette en god måde at skabe kontakt til dine læsere, der vil få din private hjemmeside til at vokse.

 

Simplesite

I VIDEO 2 kan man se at der ude

Billedet vise Simplesite's kontaktside, som en del af testen om den bedste hjemmeside til private.
Billede 2: Kontaktside på Simplesite

til højre er en boks med diverse sociale medier. Logoerne skifter design i forhold til hvilket layout du vælger til din blog. Du kan ikke vælge det helt selv ligesom du kan på Wix, men de forskellige designs passer rigtig godt til de forskellige layouts. Som det ses på billede 2 kan man lave en kontaktside, hvor folk kan skrive en besked til dig omkring din blog.

Menuen

Det er vigtigt, især hvis du vil skrive om flere emner, at der er en overskuelig og pæn menulinje. Dette vil hjælpe dine læsere med at finde de blogindlæg de helst har lyst til at læse om.

Wix

Dette er et screenprint af Wix hjememside, for at vise at den er nem og overskuelig, når man opretter en hjemmeside til private.

Billedet viser Wix' menulinje, fordi denne skifter i forhold til hvilken skabelon man vælger at bruge. Dette er en del af testen i hvilken hjemmeside der er bedst til private.

Wix’s menulinje skifter i forhold til hvilken skabelon du har valgt til din private hjemmeside. Dog kan du også selv bestemme om du vil have en menulinje der skiller sig ud fra din skabelon, som det ses på VIDEO 3. Der er mange forskellige designmuligheder, og du kan endda animere din menulinje så den bevæger sig når dine læsere trykker ind på din blog. Dette gør at man lægger mærke til at den er der lige med det samme, hvilket gør det nemmere at finde det man vil læse om fra starten af. Generelt set er Wix’ menulinje rigtig flot og overskuelig.

VIDEO 3

Simplesite

Der er ikke ligeså mange designmuligheder på Simplesite i forhold til menulinjen. Farven på menulinjen skifter i forhold til hvilket farvetema du vælger til din blog. Dette gør at det selvfølgelig passer til resten af din blog, men du har ikke ligeså frie tøjler. På VIDEO 4 kan du se de forskellige designmuligheder.

Video 4

Domæne og premium

Wix

Hos Wix er der 5 forskellige opgraderings-muligheder der prismæssigt går fra omkring 5euro/mdr. til 24,5euro/mdr. Med alle fem premiumpakker får du gratis hosting og domæne.

Med de 4 dyreste pakker vises der ikke distraherende reklamer, der kan irritere dine læsere. Med alle fem pakker får du adgang til Google Analytics, der hjælper dig med at se hvor mange der besøger din blog, og finde ud af demografien af dine læsere.

Simplesite

Hos Simplesite er der 2 opgraderingsmuligheder. Du kan opgradere til pro-udgaven, hvor du får både mere ekstra plads og dit eget domæne. Denne opgradering koster omkring 94/mdr. Derudover kan du vælge at opgradere til E-commerce udgaven, denne udgave er dog mest egnet til virksomheder. Med E-commerce får du et ubegrænset antal af web-butikker, hvor du i den anden udgave kun har 5. Dette abonnement koster 193/mdr.

Hvem er den bedste hjemmeside til private?

Begge hjemmesider er super gode til private, men med design og muligheder er der en hjemmeside der har førertrøjen. Wix er super nem at bruge, og der er et ton forskellige designmuligheder. Selvom det kræver lidt ekstra arbejde at personliggøre din hjemmeside, er der mange flere funktioner end hos Simplesite. Desuden er der også mange forskellige muligheder for at opgradere i forhold til hvor meget du har lyst til at give. Det er også nemt at personliggøre menulinjen. Men Simplesite er også super god til formålet, så hvis du hælder mest til Simplesites layout bør du vælge den hjemmeside.

Hvis du gerne vil læse mere om tips og tricks til en personlig hjemmeside, kan du læse dette indlæg fra Pilanto. 

Klik her for at komme til Simplesite!

Klik her for at komme til Wix!

Klik her for at komme til Nemmehjemmesider!

 

For at læse mere om de andre tests af gratis hjemmeside systemer vi har lavet, klik her.

Vi ønsker dig alt held og lykke med din nye hjemmeside!

Med venlig hilsen,

Teamet fra Lav Din Egen Hjemmeside